HATİCE DAVAS

İçindekiler

ergenlerde psikolojik rahatsizliklar karsiyaka psikolog onerisi

Ergenlerde Psikolojik Rahatsızlıklar

Kimlik bilincinin yerine oturduğu ve kimlik arayışının en üst seviyede olduğu ergenlik döneminde bir çok psikolojik rahatsızlık meydana gelebiliyor. Okul stresi, arkadaş ortamı, sosyal dünya vb. bir çok etmen ergenlerde psikolojik rahatsızlıklara yol açabiliyor. Başta kimlik arayışı olmak üzere bir çok yeni dönemi beraberinde getiren ergenlik dönemi, zaman zaman bir çok psikolojik rahatsızlığında habercisi olabiliyor. Bu dönemde olabildiğince yardım almalı, zamanla geçer anlayışını benimsememeliyiz. Ergenlik döneminde yaşanan psikolojik rahatsızlıklar hızlı bir şekilde yardım almalıdır. Bunun içinde ergen psikoloğuna başvurulmalıdır.

Ergenlerde Psikolojik Rahatsızlıkların Temel Nedenleri

Ergenlik döneminde çocuğumuz, yaşadığı fiziksel değişimler ile sarsılabilir. Bunun yanında da yetişkinliğe ilk adımını attığı bu dönemde kimlik karmaşası yaşayabilir. Aile içi huzursuzluk, sevgi ve ilgi yetersizliği, yakini birinin kaybı, cinsel ve psikolojik istismar, akran zorbalığı, okulda yaşanan fiziki ya da psikolojik sorunlar, öğretmenle uyuşamama vb bir çok etken ergenlerin psikolojik rahatsızlıklar geçirmesinin temel nedenleri arasında yer almaktadır. Bu dönemde çocuklarla kuvvetli bir bağ kurmak ve aile içinde biricik olduğunu göstermek büyük önem arz etmektedir.

Anlayış ve hoşgörü ebeveynlerin bu dönemde kurtarıcısı olacaktır. Sizin pozitifliğiniz çocuğuda yansıyacak ve sıkıntılarını sizinle paylaşacaktır. Rahatsız olduğu psikolojik durumu size anlatması oldukça önem taşımaktadır. Ergen çocuk sorunlarını sizinle paylaştı ve sizde psikolojik bir çöküntü, farklılık hissetti iseniz mutlaka ergen psikoloğu bir uzmandan yardım almalısınız. Bornova bölgesinde hizmetlerini sürdüren kliniğimiz sizlere yardımcı olacaktır.

Ergenlerde Psikolojinin Bozuk Olduğunu Gösteren 3 Temel Davranış

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ergenlik döneminde çocukları iyi gözlemlemek en önemli kısımdır. Çocuğunu iyi gözlemleyen, hareketlerini ve davranışlarını inceleyen ebeveynler ergen çocuğun psikolojik durumunu rahatlıkla görebileceklerdir. Peki ergenlerde psikolojik bozukluk olduğunu gösteren 3 temel davranış nedir? İnceleyelim;

  • Ergen çocuğunuzun davranışlarında ani değişiklilikler oldu ise, (örneğin: agresif hal ve tavırlar)
  • Ergen çocukta okula gitmeme, sosyalleşmeme isteği veya tam tersi görülüyor ise,
  • Sizinle bir şey paylaşmamaya özen gösteriyor, odasından nadiren çıkıyor veya az konuşuyor ise, (veyahut tam tersi)

Ergen çocuğunuzun psikolojik bir danışmaya ihtiyacı var demektir. Elbette bu maddeler içerisine bir çok temel davranış eklenebilir. Fakat ebeveyn olarak daha kolay gözlemleyeceğiniz ve ergen psikoloğuna başvurabileceğiniz temel davranışlar bunlardır. Karşıyaka’da faaliyet gösteren merkezimizden online veya yüz yüze destek alabilirsiniz. Hemen iletişime geçmek için tıklayın.

 

Online Psikolojik Danışmanlık: Zamanı ve Mekanı Aşan Destek

Online Psikolojik Danışmanlık: Zamanı ve Mekanı Aşan Destek

İçindekiler Online Psikolojik Danışmanlık: Zamanı ve Mekanı Aşan Destek Günümüzün hızlı tempolu yaşamında, psikolojik destek ihtiyacı olan bireyler için geleneksel yöntemlerin dışında alternatif çözümler de sunulmaktadır. Online psikolojik danışmanlık, bu alternatiflerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. İnsanların zaman kısıtlamaları, coğrafi uzaklık veya hareket kabiliyeti gibi sebeplerle psikolojik yardım alamamaları sorununu ortadan kaldıran online danışmanlık, etkili …

Çocuğum Okula Hazır Mı? Hazır Olduğunu Nasıl Anlarız?

Çocuğum Okula Hazır Mı? Hazır Olduğunu Nasıl Anlarız?

İçindekiler Çocuğum Okula Hazır Mı? Hazır Olduğunu Nasıl Anlarız? Okula başlama dönemi, hem heyecan hem de belirsizliklerle dolu bir zaman dilimidir. Çocuğunuzun okula hazır olup olmadığını anlamak, ebeveynlerin en büyük endişelerinden biridir. Ancak, çocuğunuzun okula uyum sağlayıp sağlayamayacağını anlamak için bazı belirtiler ve gözlemler göz önünde bulundurulabilir. Çocuğum Okula Hazır Mı? Çocuğunuzun okula hazır olup …

Çocuğum Okulda Konuşmuyor: Sosyalleşme Sorunları

Çocuğum Okulda Konuşmuyor: Sosyalleşme Sorunları

İçindekiler Çocuğum Okulda Konuşmuyor: Sosyalleşme Sorunları Çocukların okula başlama dönemi, hem heyecan hem de belirli zorluklarla dolu bir süreçtir. Bazı çocuklar, okula başladıklarında evde konuşurken okulda sessiz kalabilirler. Bu durum, çocuğun neden bu şekilde davrandığını anlamak ve çözüm üretmek için dikkate alınması gereken önemli bir meseledir. Hatice Davas gibi uzmanlar, bu tür durumların çözümü konusunda …

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]