HATİCE DAVAS

İçindekiler

psikolojisi bozuk cocugun belirtileri ve tedavisi

Psikolojisi Bozuk Çocuğun Belirtileri ve Nedenleri

Psikoloji çocuğun mental sağlığı açısından en önemli etkendir. Çocuklarınızı psikolojik olarak gözlemlemeniz ve psikolojisini olumlu sürdürme yetişkinlik dönemi için büyük önem arz etmektedir. Ebeveyn olarak çocukları iyi gözlemlemeli, onlara mutluluğu aşılamaya çalışmalıyız. Elbette bazı durumlarda biz ne kadar pozitif yönlendirme yaparsak yapalım çocuğumuz mutsuz olabilir hatta psikolojik bunalımlar geçirebilmektedir. Bu gibi durumlarda da çocuğun psikolojik bir sıkıntı yaşadığını anlamak ve doğru yardımlarla sıkıntılarından arındırmak tek çözüm olacaktır.

Çocuğun Psikolojisi Neden Bozulur?

Çocuklar iç ve dış etkenlerden sandığımızdan fazla etkilenir. Bazen onların anlamadığını, hissetmediğini düşünürüz. Fakat çocuklar çok iyi gözlemcidirler. Etraflarına olup biteni, kendi yaşadıklarını, travmalarını çok iyi hatırlar ve kavrarlar. Çocukların psikolojik sıkıntılar geçirmesinin nedenlerinden biride aile içerisinde yaşanan mutsuz hatıralarıdır. Aile içi şiddet, aile içi istismar, aile içi huzursuzluklar çocuğun psikolojisini etkileyecektir. Psikolojisi bozuk çocuğun belirtilerin ve nedenlerinin bazıları;  kaybetme hissiyatı, arkadaş zorbalığı, sevgisizlik, yeterli ilgiyi görememe, dışlanma korkusu, altına kaçırma, alay konusu olma korkusu da çocuğun psikolojisi bozen temel nedenlerden sayılabilir. Bazen öğretmeniyle olumsuz kurduğu bağ, okulu ile kuruduğu bağda eksiliklik, arkadaş edinememe de psikolojiyi olumsuz etkileyebilir. Bu durumlarda çocuğa psikolojik destek şarttır. Psikolojik bir destek çocuğun psikolojisinde olumlu değişimler yapacaktır.

Çocuğun Psikolojik Sorunlarının Belirtileri

Psikolojik sorunların baş gösterdiğini çocuğu gözlemleyerek, onu dinleyerek ve en önemlisi anlayarak kolaylıkla fark edilebilir. Bariz bir belirti görülebildiği gibi, çok az belirtide gösterebilir. Bu nedenle çocuğu dikkatle dinlemeli, yardım isteklerine hassas davranmalıyız. Peki, çocuğun psikolojisinde sorunlar olduğunu nasıl keşfederiz? Belirtileri okuyarak. Örneğin;

  • Çocuğunuz hiç yatağını ıslatmazken, yatağını ıslatmaya başladı ise
  • Konuşkan pozitif bir çocukken bir anda içine kapandı ise veya bunun tam tersi oldu ise
  • Davranışlarında tutarsız ve kararsız ise
  • Her duruma karşı agresif veya anormal derecede pozitif ise

Çocuğun psikolojisi bozuktur. Elbette yukarıdaki maddelere daha bir çok belirti ekleyebiliriz. Fakat bunlar gözlemlenmesi en kolay belirtilerdir. Bu belirtileri çocuğunuzda gözlemlerseniz mutlaka bir çocuk psikoloğuna danışmalı ve ondan yardım almalısınız. İzmir’de yaşayan ve bu durumları çocuğunda gözlemleyen ailelerimizi kliniğimize bekleriz. Alsancak psikolog hizmetimiz her zaman size ve değerli çocuklarınıza açıktır. Uzman psikolog Hatice Davas ile iletişime geçmek için hemen tıklayın.

Online Psikolojik Danışmanlık: Zamanı ve Mekanı Aşan Destek

Online Psikolojik Danışmanlık: Zamanı ve Mekanı Aşan Destek

İçindekiler Online Psikolojik Danışmanlık: Zamanı ve Mekanı Aşan Destek Günümüzün hızlı tempolu yaşamında, psikolojik destek ihtiyacı olan bireyler için geleneksel yöntemlerin dışında alternatif çözümler de sunulmaktadır. Online psikolojik danışmanlık, bu alternatiflerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. İnsanların zaman kısıtlamaları, coğrafi uzaklık veya hareket kabiliyeti gibi sebeplerle psikolojik yardım alamamaları sorununu ortadan kaldıran online danışmanlık, etkili …

Çocuğum Okula Hazır Mı? Hazır Olduğunu Nasıl Anlarız?

Çocuğum Okula Hazır Mı? Hazır Olduğunu Nasıl Anlarız?

İçindekiler Çocuğum Okula Hazır Mı? Hazır Olduğunu Nasıl Anlarız? Okula başlama dönemi, hem heyecan hem de belirsizliklerle dolu bir zaman dilimidir. Çocuğunuzun okula hazır olup olmadığını anlamak, ebeveynlerin en büyük endişelerinden biridir. Ancak, çocuğunuzun okula uyum sağlayıp sağlayamayacağını anlamak için bazı belirtiler ve gözlemler göz önünde bulundurulabilir. Çocuğum Okula Hazır Mı? Çocuğunuzun okula hazır olup …

Çocuğum Okulda Konuşmuyor: Sosyalleşme Sorunları

Çocuğum Okulda Konuşmuyor: Sosyalleşme Sorunları

İçindekiler Çocuğum Okulda Konuşmuyor: Sosyalleşme Sorunları Çocukların okula başlama dönemi, hem heyecan hem de belirli zorluklarla dolu bir süreçtir. Bazı çocuklar, okula başladıklarında evde konuşurken okulda sessiz kalabilirler. Bu durum, çocuğun neden bu şekilde davrandığını anlamak ve çözüm üretmek için dikkate alınması gereken önemli bir meseledir. Hatice Davas gibi uzmanlar, bu tür durumların çözümü konusunda …

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]