HATİCE DAVAS

İçindekiler

cocuk psikolojisi nedir

Çocuk Psikolojisi Nedir?

Çocuklarımız hepimizin değerli, kıymetli ve biriciğidir ve çocuk psikolojisi nedir iyi bilmemiz gerekmekte. Onların sağlığı, mutluluğu ebeveynlerin huzuru için en önemli temel maddelerden biridir. Peki çocuklarımızın bedensel sağlığını önemsediğimiz kadar, ruh sağlığına önem veriyor muyuz? Çocuklarda tıpkı yetişkinler gibi zaman zaman psikolojik çöküşler, buhranlar yaşayabiliyor. Çocuklarımızın psikolojik değerlendirmelerini nasıl yapmalıyız? Çocuk psikolojisi nedir? Çocuk psikiyatri nedir? Bunları hep beraber inceleyelim;

Çocuk psikolojisi, çocuklarda yetişkinlik döneminin temellerinin atıldığı oldukça önemli bir madde. Çocuklarımızın yetişkinlik döneminde, mutlu bireyler olarak hayatlarını sürdürmeleri çocuklukta yaşadıkları anılarla, bilgi ve birikimlerle sağlanıyor. Çocuklarda psikoloji şöyle açıklanabilir; Bazen aile içi mutsuzluk veya travma, bazen akranlarla olan sorunlar, bazen çevresel travmalar vb. bir çok etmen dahilinde çocuklarımızın psikolojisinde büyük yıkımlara yol açabilir. Çocuklar mutlu psikolojide olabileceği gibi mutsuz bir psikoloji içinde de bulunabilir.

Çocuğumun Psikolojisi Bozuk mu?

Çocuğunuz psikolojisi bir takım dış etkenler ile bozulabilir. Peki bunu nasıl fark ederiz? Çocuğunuzun bir çocuk psikiyatrisine ihtiyacının olduğunu nasıl fark edersiniz? İzmir’de çocuk psikiyatrisi bulabilir misiniz? Gelin bu soruların tamamını cevaplandıralım.

Çocuğunuz, normalde konuşkan sosyal bir çocuksa ve bir anda sessiz, az konuşan bir ruh haline bürünürse çocuğunuzun psikolojisi bozulmuş olabilir. Tam tersi çocuğunuz normalde asosyal bir ruh halinden bir anda sosyal birine dönüşürse evet çocuğunuzun psikolojisi bozulmuştur. Bir anda gelen öfke patlamaları, mutsuzluk, agresif hareketler, aşırı mutlu davranışlar, idrar kaçırma vb. bütün durumlar çocuğunuzun psikiyatrik bir tedaviye ihtiyaç duyduğunu gösterir. Çocuklarımızın anlık değişimlerini, farklılaşan karakter özelliklerini iyi gözlemleyebilirsek çocuk psikiyatrisine ihtiyaç olup olmadığını ivedi bir biçimde görebiliriz. İzmir’de çocuk psikiyatrisi alanında çalışan kliniğimize bu durumlarda başvurabilir, çocuklarınız için terapi alabilirsiniz.

Çocuğum Psikolog Tedavisini Red Ediyor

Çocuklar, psikolojik durumlarını zaman zaman çözümlemekte sorun yaşayabilirler. Kendilerinde sorun görmediklerinde çocuk psikoloğu önerinizi red edebilirler. Bu tarz durumlarda çocuklarımızı zorlamak, incitmek veya kırmak çocuğumuzun psikolojisi açısından olumsuz olacaktır. Çocuğumuzu pozitif yönlenlendirmelerle psikiyatrik tedaviye yönlendirmeliyiz. Çocuk psikoloğu fikrine olumlu yanıt alabilmemiz için pozitif davranmalı ve onu güvende hissettirmeliyiz. Çocuğunuzun psikolog terapilerine ısınabilmesi için İzmir Karşıyaka’da ki kliniğimize getirmenizi, bizlerle tanışıp kaynaşmasını tavsiye ederiz. İletişime geçmek için hemen tıklayın.

 

Online Psikolojik Danışmanlık: Zamanı ve Mekanı Aşan Destek

Online Psikolojik Danışmanlık: Zamanı ve Mekanı Aşan Destek

İçindekiler Online Psikolojik Danışmanlık: Zamanı ve Mekanı Aşan Destek Günümüzün hızlı tempolu yaşamında, psikolojik destek ihtiyacı olan bireyler için geleneksel yöntemlerin dışında alternatif çözümler de sunulmaktadır. Online psikolojik danışmanlık, bu alternatiflerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. İnsanların zaman kısıtlamaları, coğrafi uzaklık veya hareket kabiliyeti gibi sebeplerle psikolojik yardım alamamaları sorununu ortadan kaldıran online danışmanlık, etkili …

Çocuğum Okula Hazır Mı? Hazır Olduğunu Nasıl Anlarız?

Çocuğum Okula Hazır Mı? Hazır Olduğunu Nasıl Anlarız?

İçindekiler Çocuğum Okula Hazır Mı? Hazır Olduğunu Nasıl Anlarız? Okula başlama dönemi, hem heyecan hem de belirsizliklerle dolu bir zaman dilimidir. Çocuğunuzun okula hazır olup olmadığını anlamak, ebeveynlerin en büyük endişelerinden biridir. Ancak, çocuğunuzun okula uyum sağlayıp sağlayamayacağını anlamak için bazı belirtiler ve gözlemler göz önünde bulundurulabilir. Çocuğum Okula Hazır Mı? Çocuğunuzun okula hazır olup …

Çocuğum Okulda Konuşmuyor: Sosyalleşme Sorunları

Çocuğum Okulda Konuşmuyor: Sosyalleşme Sorunları

İçindekiler Çocuğum Okulda Konuşmuyor: Sosyalleşme Sorunları Çocukların okula başlama dönemi, hem heyecan hem de belirli zorluklarla dolu bir süreçtir. Bazı çocuklar, okula başladıklarında evde konuşurken okulda sessiz kalabilirler. Bu durum, çocuğun neden bu şekilde davrandığını anlamak ve çözüm üretmek için dikkate alınması gereken önemli bir meseledir. Hatice Davas gibi uzmanlar, bu tür durumların çözümü konusunda …

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Average: 0]